Ny grupp ska öka tryggheten

På fredag kväll är det nattvandringspremiär i Oxelösund. Initiativtagaren Per Krusell räknar med att åtminstone ett tiotal nattvandrare ska delta och gruppen kommer att fokusera på att finnas vid Ramdalens sporthall där det spelas innefotboll hela kvällen.

Foto:

OXELÖSUND2015-10-22 20:00

– Det är Halloweenhelg och det arrangeras en stor fotbollsturnering i sporthallen från klockan sex till midnatt på fredag. Det kommer att röra sig många ungdomar i och kring sporthallen, så vi vill passa på att visa upp oss där, säger Per Krusell, som hoppas på att åtminstone ett tiotal nattvandrare ska vara med under den kvällen.

Per Krusell såg ett behov av nattvandrare i Oxelösund och har under hösten jobbat med bygga upp ett nätverk och samla engagerade människor. I nätverket runt nattvandrarna finns bland annat IOGT-NTO, kommunens ungdomsstödjare, personal från fritidsgårdar i Oxelösund och kommunpolisen Carina Torstensson.

Så här i uppstartsskedet av nattvandrarverksamheten vill Per Krusell också fokusera på att göra nattvandrarna kända. Bland annat ska man besöka Breviksskolan och prata med ungdomar där och även träffa skolans elevråd, berättar han.

För att få en bra uppslutning till nattvandrarverksamheten har Per Krusell också ordnat möjligheten att erbjuda de vuxna som engagerar sig gratis utbildning i första hjälpen och hjärt- och lungräddning. Sponsorer till nattvandrarna finns och den vägen har Per Krusell kunna ordna västar som nattvandrarna ska bära när de ute och rör sig bland Oxelösunds ungdomar.

Per Krusell berättar att nattvandrarverksamheten i Oxelösund inte kommer att vara igång varje helg, utan tanken är att nattvandrarna ska synas ute när det är några särskilda evenemang eller vid storhelger.

– Vanliga helgkvällar är det väldigt få ungdomar ute, säger Per Krusell, och tillägger att då kommer det att finnas en jourgrupp med nattvandrare som kan gå ut om det skulle komma in tips om något särskilt.

Efter premiärkvällen nu på fredag, då ungdomslivet kommer att kretsa kring Halloweencupen i Ramdalens sportcenter, är det tänkt att nästa nattvandrarinsats kommer mot slutet av november, när Ultima Thule spelar i Oxelösund.

– Lucia är också en helg då många ungdomar rör sig ute, säger Per Krusell, som räknar med att det blir nattvandring även då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om