Nysatsning ska bli segerreceptet för restaurangen

Restaurangen vid Jogersö gör om sitt koncept. ''Nya Källan'' som den numera heter ska hålla öppet året runt. ''Vi ska kunna erbjuda boende samt arbetare i Oxelösund lunch oavsett årstid'', säger Stefan Södergren, resturangansvarig vid Nya Källan.

Kökspersonalen, Åsa Wallén och Stefan Södergren.

Kökspersonalen, Åsa Wallén och Stefan Södergren.

Foto: Jesper Nils Simon Johansson

Oxelösund2019-07-05 13:05

Solen skiner på Jogersö, barnen har intagit gräsmattan med bollspel. Bredvid restaurangen spelas det minigolf som det gjorts i många år tidigare. Framför mig vid dörröppningen står Stefan Södergren och välkomnar mig in till den nyöppnade restaurangen. Vi sätter oss ner vid ett av borden på uteserveringen under den strålande solen. Stefan Södergren berättar om restaurangen och vad han tror det är som ökat intresset för den.

– Jag gissar på att det är det fina vädret som varit de senaste veckorna, folk kanske vill sitta ute och njuta av solen medans man tar en lunch, menar Stefan.

Lasse Forslund som tillsammans med Sture Lisstrand, nu driver Nya Källan berättar vad som lockade honom att ta över restaurangen.

– Jag såg potentialen, det är ett väldigt vackert läge som restaurangen omfamnas av, berättar Lasse Forslund.

Restaurangen vid Jogersö har tidigare drivits av flera olika ägare men sällan gått riktigt bra. Men Lasse Forslund tror sig veta segerreceptet.

– Vi ska satsa mycket på lunchen, men också olika evenemang som trubadurkvällar, berättar Lasse och tillägger att skaldjursbuffé också finns agendan.

För Lasse var det ingen tvekan om att han skulle driva en restaurang och berättar varför.

– Jag tycker om kundkontakten och det sociala, sedan brinner jag och Sture för att laga god mat, säger Lasse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!