Oxelö Energi drar fjärrvärme till husen på Villabacken

Oxelö Energi har fått bygglov för att försörja befintliga och nya byggnader i Villabackenområdet i centrala Oxelösund med fjärrvärme. Fjärrvärmeledningen ska dras till Villabacken på järnvägsbron som går över bangården.

OXELÖSUND2015-10-29 07:32

Innan beslutet om bygglov för fjärrvärmeledningen togs vid miljö- och samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde hade olika alternativ för ledningsdragningen diskuterats.Det alternativ som till slut bedömdes som det bästa var att lägga fjärrvärmeledningen på trottoaren på järnvägsbrons nordvästra sida, det vill säga den närmast lokstallarna.

Konsekvensen av att fjärrvärmeledningen läggs på trottoaren på järnvägsbrons nordvästra sida blir att den trottoaren blir helt avstängd för gångtrafikanter. Utanför fjärrvärmeledningen, mot gatan, kommer ett skyddsräcke att byggas som blir ett naturligt stopp för gångtrafikanter. Det kommer också att sättas upp en skylt som hänvisar gångtrafikanter till den andra trottoaren.

Bland de byggnader i Villabackenområdet som kommer att anslutas till fjärrvärmen blir bland annat de båda höghus som byggföretaget Peab planerar att bygga där, med tänkt byggstart under 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om