Oxelösunds fullmäktige tappar sex ledamöter

Sex av ledamöterna i Oxelösunds kommunfullmäktige, både ordinarie och ersättare, har senaste tiden valt att lämna sina politiska uppdrag. De två som lämnar ordinarie platser är Solweig Ericsson-Kurg (FP) och Jan Widegren (M).

OXELÖSUND2015-09-17 18:55

Folkpartiet tappar även en av sina två ersättare i kommunfullmäktige, Regina Fröberg, som lämnar sina politiska uppdrag i kustkommunen då hon flyttar till annan ort. Därmed blir det Folkpartiets andre ersättare i kommunfullmäktige, Klas Lundbergh, som tar steget upp som ordinarie ledamot efter Solweig Ericsson-Kurg, som lämnar kommunpolitiken på grund av hälsoskäl.

– Jag kommer också att gå in som gruppledare för Folkpartiet i Oxelösund, säger Klas Lundbergh, som även kommer att ta den ordinarie plats i kommunstyrelsen som Solweig Ericsson-Kurg lämnar.

Precis som Solweig Ericsson-Kurg har Jan Widegren varit med länge i kommunpolitiken i Oxelösund. förutom platsen i kommunfullmäktige lämnar han nu även posten som andre vice ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

– Jag har varit med i närmare 20 år och tycker att jag gjort min politiska värnplikt nu, säger Jan Widegren om sitt beslut,

Även hans hustru Mari Widegren, som varit ersättare i fullmäktige sedan senaste valet, lämnar sitt uppdrag. Med i bilden finns också planer på en flytt till Nyköping, förklarar Jan Widegren.

Oppositionsrådet Dag Bergentoft (M), ser det som lite bekymmersamt att så många ledamöter försvinner nästan samtidigt.

– Det är tråkigt att det blir så, det blir en tillfällig försvagning av Allianspartierna, säger han.

Vilka moderater som går in på de poster som blir tomma ska var klart i början på nästa vecka, hoppas Dag Bengentoft.

De övriga ersättarna i fullmäktige som avsagt sig sina politiska uppdrag senaste tiden är rutinerade kommunpolitikern Siv Sjöholm Johansson (C) och Michaela Holmström (SD), båda för att de flyttar till annan ort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om