Oxelösundsbor delar på storvinsten – men Evelyn fick stå för skrapandet

När Elsa, 78 år, skrapade fram tre tv-symboler på trisslotten var det ingen tvekan. Hon skulle dela vinsten, oavsett hur stor, med sin son Sven-Eric och hans fru Evelyn.

Oxelösund2016-05-17 11:13

Efter en härlig hotellfrukost och proffssminkning satt den lite nervösa Oxelösundsbon Evelyn Carlgren, 58 år, Nyhetsmorgon i TV4.

– Det var lite nervöst, men det släppte när vi började. Det har verkligen varit ett äventyr det här, berättar Evelyn över telefon.

Egentligen var det svärmor Elsa som köpte trisslotten, men hon satt bakom kulisserna och väntade spänt tillsammans med sin son Sven-Eric, 55 år.

– Vill du verkligen dela, frågade vi Elsa, men det var ingen tvekan, säger Evelyn.

Äventyret började redan vid elvatiden på tisdagen när hon, hennes man Sven-Eric och svärmor Elsa tog tåget upp till Stockholm. Framme på hotellet bjöds de på champagne och ompyssling. Sedan bar det av till tv-studion. Tillsammans med programledarna Tilde de Paula Eby och Anders Pihlblad skrapade Evelyn Carlgren fram 250 000 kronor.

– Det kändes bra, mer än vad vi hade räknat med.

Vad de ska göra med pengarna, mer än att summan ska delas rättvist, vet de inte.

– Allt är så nytt så vi har inte hunnit planera. Men jag och min man ska köpa hus någon gång i framtiden. I dag ska vi fira med fika och kinarestaurang i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om