Oxelösundsbor visar sina egna bilder

Bilder från Oxelösund är temat för en digital fotoutställning som börjat rulla på Koordinaten i Oxelösund. Fotograferna bakom utställning är sju ortsbor som förts samman av att de lägger ut sina bilder på Facebook-sidan "Du vet att du är ifrån Oxelösund om...".

OXELÖSUND2015-01-22 09:07

– Allt började förra året då en massa fina bilder började publiceras på sidan "Du vet att du är ifrån Oxelösund om..." på Facebook. Jag gjorde ett inlägg med en fråga om vilka som ville vara med på en utställning så att fler skulle kunna se de fina bilderna. Efter en lite tveksam start så blev det ett gäng om sex personer och så jag, säger Solweig Ericsson-Kurg, som är den som dragit igång hela fotoprojektet.

Totalt handlar det om cirka 120 bilder som rullar på en skärm i den digitala fotoutställningen. Även om alla bilderna är tagna i Oxelösund är det ändå en stor variation ifråga om motiv och sätt att fotografera, säger Håkan Aggefors, en av de sju fotograferna som deltar i digitala utställningen.

– Mångfalden är det roliga med den här utställningen, menar han.

Sandra Samuelsson, en annan av de utställande fotograferna, betonar också hur givande arbetet inför utställningen har varit.

– Vi har diskuterat mycket om varandras bilder och fått ännu mer inspiration, säger hon.

Solweig Ericsson-Kurg berättar att gruppens första utställning kommer att följas av ytterligare en i Koordinaten under tre veckor i slutet av maj och början av juni. Då blir det en blandutställning med både monterade pappersbilder och digitala bilder på flera skärmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om