Planering för akuta åtgärder i fritidsbåtshamnarna

Direkt efter den 1 november, när Oxelösunds kommun återtar skötsel och drift av gästhamnen och fritidsbåtshamnarna, kommer vissa underhållsinsatser att genomföras. Det handlar exempelvis om att bryggor ska vintersäkras.

Foto:

OXELÖSUND2015-10-11 11:14

– Vi ska gå över hamnarna och göra en del akuta åtgärder, bland annat säkra bryggorna så att de ligger fast under vintern, säger Pär Blom, projektledare vid kommunala fastighets- och bostadsbolaget Kustbostäder, som initialt ska ha ansvaret för gästhamnen och de sju fritidsbåtshamnarna i Oxelösund när kommunen tar tillbaka hamnarna från Promarina.

Till våren kommer Kustbostäder att jobba vidare med underhållsinsatser i hamnarna och då ska även en allmän städning och uppsnyggning av hamnområdena genomföras, berättar Pär Blom. En översyn av vilka åtgärder som kan vara aktuella i hamnarna på lite längre sikt ska också påbörjas inom kort. Nu under oktober månad pågår ett planeringsarbete för det underhållsjobb som ska göras från 1 november, säger han.

– Det ska också beställas en del material så att allt finns på plats till november, säger Pär Blom, och betonar att han ser det som jätteviktigt att kommunens övertagande av hamnarna blir bra från början.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om