Premiär för musikalen Hårda bud i S:t Botvid

Hårda bud heter den nya musikal som Betongbarnen, Oxelösunds församlings barn- och ungdomsgrupp, spelar i S:t Botvids kyrka på fredag och lördag kväll. Handlingen i musikalen rör sig kring hur de tio budorden fungerar i dagens moderna samhälle.

Hårdabudmusikal03.jpg

Hårdabudmusikal03.jpg

Foto:

OXELÖSUND2014-10-10 07:47

Betongbarnen började jobba med musikalen tidigt i år, januari – februari, berättar Therese Cambrant-Berg, barn- och ungdomsledare i församlingen och även regissör för Hårda bud. Betongbarnen bestämde sig för att bygga en historia om hur en familj i nutid, föräldrar och två barn, kan förhålla sig till de tio budorden.

– Helt enkelt hur vi lever efter budorden i dag, eller inte gör det, säger Therese Cambrant-Berg.

Ungdomsgruppen har tillsammans med Therese Cambrant-Berg och Joachim Forss, kyrkomusiker i församlingen, skrivit manus och utformat musikalen.

– Vi har två egenskrivna låtar, i övrigt är det befintliga låtar på svenska och engelska som folk kommer att känna igen, berättar Therese Cambrant-Berg om musiken i föreställningen.

En av de två egna låtarna har en av ungdomarna i ensemblen, Lukas Franzén, skrivit text och musik till. Den andra låten är gjord av Therese Cambrant-Berg och Joachim Forss.

Therse Cambrant-Berg berättar att ensemblen som spelar musikalen har utökats lite runt kärntruppen från Betongbarnen. Både yngre och äldre personer har tagits in för att fylla olika roller.

– Jag tror den yngsta är 9 år och den äldsta 62, säger hon.

Gruppen som spelar Hårda bud, ett 25-tal personer, har lagt en hel del tid på repetitionerna inför fredagskvällens premiär i S:t Botvid. Efter en intensiv repetitionsvecka i somras har man övat en gång i veckan på Betongbarnens ordinarie programkväll.

Therese Cambrant-Berg, och resten av ensemblen, hoppas på stor publiktillströmning till de båda planerade föreställningarna på fredag och lördag kväll. Gärna i nivå med publikintresset det blev när Betongbarnen för några år sedan spelade musikalen Vem bryr sig, säger hon.

– Kyrkan rymmer 350 personer, men det var nog närmare 400 här då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om