"Promarina kan inteupprätta ett förtroende"

Folk är så förbaskade på Promarina, säger oppositionsrådet Dag Bergentoft (M), som i sina kontakter med Oxelösundsbor senaste tiden fått många irriterade kommentarer om årets höjningar av båtplatshyrorna i fritidsbåtshamnarna.

OXELÖSUND2015-03-19 07:44

Dag Bergentoft slår fast att situationen nu inte är annorlunda än förra året, då Promarina fick kritik för kraftiga höjningar av båtplatshyrorna samtidigt underhållet av hamnarna ansågs bristfälligt.

– Det är väldigt fräckt av Promarina att utnyttja möjligheten att höja båtplatshyrorna på det här sättet, säger Dag Bergentoft.

Moderatpolitikern framförde redan i fjol kravet att kommunen borde utreda möjligheten att säga upp Promarinas arrendeavtal för de sju fritidsbåtshamnar som företaget arrenderar i Oxelösund. Ett avtal som annars löper till 2024. Dag Bergentoft har inte ändrat uppfattning i den frågan:

– Promarina kommer inte att kunna förändra verksamheten här på ett sätt som gör att företaget kan upprätta ett förtroende hos båtägarna, det har gått alldeles för långt för att det ska vara möjligt, menar Dag Bergentoft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om