Många av gästerna på Sjötången är missnöjda med maten.
– Jag längtar efter dillkött, efter kalops, efter riktig husmanskost. I stället serveras vi mat som inte är ordentligt tillagad, säger Christina Olsson, 99 år.
– Hela lustupplevelsen med dofter och smaker är borta. När man är så gammal som vi så är matstunden ett välkommet avbrott i rutinen, en stund som borde vara samvaro och njutning. Men så är det inte, säger Christina Olsson.
Christina Olsson, Kerstin Furstedt, Ero Nieminen och Karin Wester sitter och funderar över tingens ordning.
– Vi har alla slitit hela livet. Nu klarar vi oss inte på egen hand längre. Är det verkligen meningen att vi då inte ska vara värda riktig mat längre, undrar Kerstin Furstedt.
Hon och de andra menar att missnöjet med maten är utbrett.
– Men det flesta orkar eller kan inte protestera, vi är några få som fortfarande har den kraften, säger Kerstin Furstedt.
– Vi betalar ändå 3 000 kronor i månaden för maten, den borde kunna vara bättre för den summan, menar Ero Nieminen.
I papperstidningen torsdag 11 juni: – Gamla husmödrar kan inte vänta sig att maten på ett äldreboende smakar som hemma, säger ansvariga på kommunen.
Rå blodpudding vardag för äldre
Pannkakor som bara stekts på ena sidan, blodpudding som är rå inuti. Så ser vardagen ut för dem som bor på äldreboendet Sjötången i Oxelösund. – I dag fyller jag 85 år. Min enda önskan är att få riktig mat, säger Kerstin Furstedt, hyresgäst på äldreboendet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!