Reparerade fartyget ska inspekteras

Skadorna på det Malta-registrerade fartyget Kertu, som i onsdags förra veckan gick på grund vid Landsort och som sedan bogserades till Oxelösunds hamn, är nu till viss del reparerade. Närmast ska det avgöras om fartyget är i skick att lämna Oxelösunds hamn.

fartygsuppföljning _017.jpg

fartygsuppföljning _017.jpg

Foto:

OXELÖSUND2014-11-03 18:43

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som bulkfartyget Kertu, ägt av ett estländskt rederi och registrerat på Malta, gick på grund öster om Landsort, sydost om Trosa.

Fartyget, som inte hade någon last vid grundstötningen, tog in vatten och större delen av besättningen evakuerades därför.

Kustbevakningen larmades till platsen för grundstötningen och länspumpar sattes in. När fartyget stabiliserats under natten till torsdagen påbörjades bogseringen för att föra fartyget till Oxelösunds hamn för reparation. Vid lunchtid på torsdagen fanns Kertu vid kaj i Oxelösunds hamn.

Enligt uppgifter från Oxelösunds hamn har reparationsarbeten pågått hela helgen. Bland annat har en läckande drivmedelstank tätats. Fartyget och reparationerna ska närmast inspekteras för ett avgörande om det kan lämna Oxelösunds hamn för ytterligare reparationer vid varv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om