Rivstart för intresse att bo i höghusen i Oxelösund

Bara några veckor efter att Peab bostad AB på sin hemsida presenterade projektet med de planerade höghusen på Villabacken i Oxelösund har det kommit in ett 50-tal intresseanmälningar, berättar Anders Wallén, mäklare på Fastighetsbyrån i Nyköping, som har uppdraget att sälja lägenheterna.

OXELÖSUND2015-02-15 08:46

– Det är många intresseanmälningar på så kort tid, säger Anders Wallén, och preciserar antalet intresseanmälningar till 49 på fredagen.

Anders Wallén berättar att så långt är det bara Oxelösundsbor som anmält intresse för att bo i de planerade höghusen.

– Och det beror ju på att vi inte marknadsför projektet ännu.

Han menar att de båda punkthusen på Villabacken erbjuder lägenheter med ett mycket bra läge i Oxelösund, vilket ytterligare stärker dragningskraften i det bostadsprojektet.

– Dessutom finns det ett uppdämt behov av lägenheter med ett bra läge nära centrum i Oxelösund, säger Anders Wallén, och pekar på att det finns många äldre Oxelösundsbor som bor kvar i villor eftersom det råder brist på lägenheter att flytta till.

De båda höghusen på Villabacken, som tillsammans kommer att rymma cirka 130 lägenheter, kommer att "röra om i bostadsgrytan" i Oxelösund, säger Anders Wallén. Han berättar att merparten av lägenheterna i höghusen kommer att bli två- och trerummare, till stor del tänkta för de äldre Oxelösundsbor som vill sälja en villa och flytta till ett bekvämare boende. Därmed öppnar det för att barnfamiljer i sin tur kan köpa de villor som säljs av äldre ägare, säger Anders Wallén, som inte räknar med att så många barnfamiljer kommer att vara intresserade av lägenheterna i höghusen på Villabacken.

Höghusen på Villabacken i Oxelösund kommer att bli de högsta bostadshusen i Nyköping-Oxelösundsregionen. Om husen på Villabacken får 23 våningar motsvarar det en höjd på 80 meter, vilket kan jämföras med den ombyggda silon i Nyköpings hamn som mäter 48 meter och de båda höghusen vid Rosvalla i Nyköping, som har en totalhöjd på 50 meter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om