Samarbete för tryggheten runt Järntorget

Polisen och Oxelösunds kommun genomförde på torsdagen en trygghetsvandring på Järntorget med omgivningar, som ett steg i ett arbete som syftar till att göra kuststadens centrum till en tryggare och säkrare plats.

trygghetsvandring2_TJ 151105.jpg

trygghetsvandring2_TJ 151105.jpg

Foto:

OXELÖSUND2015-11-07 07:18

Att arbeta för att Järntorget-området ska bli tryggare har polisen och Oxelösunds kommun tillsammans lovat i ett gemensamt så kallat medborgarlöfte. Ett medborgarlöfte fokuserar på åtgärder och insatser som upplevs som viktigast för att personer som bor i ett visst område ska känna trygghet.

I trygghetsvandringen som genomfördes på Järntorget och angränsande områden under torsdagseftermiddagen deltog representanter från polisen samt tjänstemän och politiker från Oxelösunds kommun.

Från polisen fanns kommunpolisen Carina Torstensson och Lars Hammarsjö, chef för lokalpolisområde Nyköping, på plats. Lars Hammarsjö berättar att medborgarlöftet är ett samarbete där polisen och kommunen har olika arbetsuppgifter. Exempelvis att polisen hanterar ordningsfrågor och kommunen svarar för den fysiska miljön.

Carina Torstensson säger att ett bra samarbete med Centrumföreningen och de lokala handlarna är en del av arbetet med medborgarlöftet.

– Handlarna är jätteviktiga, de finns här hela tiden och har en överblick över vad som händer kring Järntorget, säger Lars Hammarsjö.

Förutom trygghetsvandringen inom ramen för medborgarlöftet genomför kommunen även egna trygghetsvandringar, berättar Inge Ståhlgren (S), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Oxelösund. Kommunen gör två egna vandringar per år, i olika delar av kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om