Sandra ger hemlösa värme, mat och kläder

Sandra Källström kan inte bara sitta och se på när människor fryser och är ensamma – nu arrangerar hon en heldag för hemlösa och ensamma.

- Den här dagen handlar om värme och gemenskap, säger 
Sandra Källström med dottern Hailey, 9 månader.

- Den här dagen handlar om värme och gemenskap, säger Sandra Källström med dottern Hailey, 9 månader.

Foto: Carolin Ericson

Oxelösund2019-11-27 07:45

– Vid jul blir jag alltid extra sentimental, då tänker jag på alla som inte har någon eller som inte ens har tak över huvudet,  berättar Sandra hemma i soffan i Oxelösund med dottern Hailey lullande intill.

För några veckor sedan bestämde hon sig därför att göra slag i saken och försöka hjälpa de som är hemlösa eller ensamma.  Hon startade FB-gruppen "För dom hemlösa" där hon skrev att hon tänker anordna en soppkväll. Därefter strömmade medlemmar in och soppkvällen växte till en heldag med mat, kläder, adventsfika och fotvård, massage och hårfrisering.

– Jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle bli så stort. Just nu har vi över 500 medlemmar i gruppen och alla vill hjälpa till. Det känns fantastiskt.

Sandra berättar hur allting bara flutit på och hur privatpersoner skänkt säckvis med varma kläder och bett om att få hjälpa till under dagen. När ansvarig för Gamla Residenset vid Nyköpings hus ringde och erbjöd henne lokalerna trodde hon knappt det var sant.

– Vi öppnar portarna runt lunch den första december och håller öppet till kvällen, säger hon glatt.

 Men hennes ansiktsuttryck förändras.

– I går fick jag ett samtal om att en bostadslös som såg fram emot den här dagen har gått bort. Vi kommer tända ett ljus för honom, säger hon samtidigt som hon kramar om dottern.

– Jag tror det kommer bli en känslosam dag, men med mycket glädje och värme och jag lovar att det här är bara början, vi har redan planer för liknande dagar framöver.

Sandra sträcker ut sina händer för att hjälpa andra och hennes intiativ har lockat fler än 500 personer.
Sandra sträcker ut sina händer för att hjälpa andra och hennes intiativ har lockat fler än 500 personer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!