Sandra Landin blir ny MP-gruppledare i Oxelösund

Sandra Landin blir ny gruppledare i Miljöpartiet i Oxelösund. Hon efterträder Björn Johansson, som valdes till MP-ordförande i Oxelösund vid avdelningens årsmöte i våras. MP:s ledarduo i Oxelösund renodlar därmed sina roller.

OXELÖSUND2015-09-05 07:12

Att Sandra Landin nu blir gruppledare i Miljöpartiet i Oxelösund är ett steg av flera i en långsiktig planering, förklarar Björn Johansson. Hösten 2014 stod Sandra Landin som förstanamn på Miljöpartiets valsedel till kommunfullmäktigevalet i Oxelösund och nu markeras hennes position i den lokala MP-toppen ytterligare när hon blir gruppledare.

– Nu har det gått ett år efter valet och det känns rätt att göra den här förändringen, säger Björn Johansson, som själv tog över gruppledaruppdraget efter Gunnar Söderberg i november 2013.

I och med att han även blev MP-ordförande i Oxelösund efter Gunnar Söderberg i samband lokalavdelningens årsmöte i maj var det ett mycket naturligt steg att låta Sandra Landin ta över gruppledaransvaret, menar Björn Johansson.

– Det blir en bättre och tydligare ansvarsfördelning när vi delar på de båda posterna, säger Björn Johansson.

I rollen som gruppledare i Miljöpartiet i Oxelösund får Sandra Landin nu huvudansvaret för kommunikationen med Miljöpartiets ledamöter i olika kommunala nämnder och bolagsstyrelser, förklarar hon, och tillägger:

– Men samtidigt har ju jag och Björn Johansson ett fortsatt nära samarbete och en tät dialog om alla de olika frågor som finns att jobba med.

Även om MP:s ledarduo i Oxelösund jobbar nära tillsammans har de också en viss fördelning av ämnen mellan sig, lite utifrån erfarenheter och kompetens. Bostadsbyggande och samhällsplanering är exempel på områden där Björn Johansson har stor kunskap, medan Sandra Landin gärna, exempelvis, fokuserar på frågor kring skola, kost och äldrevård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om