Sista kvällen för Läget – sedan ska hela rasket rivas

Klockan klämtar för restaurang Läget. Lördagen är sista dagen och kvällen som det är öppet. Sedan är det bara städning och tömning kvar – innan lokalen ska rivas.

Charlie Stenberg har Läget öppet en sista lördag, innan restaurangen ska rivas. Arkivfoto.

Charlie Stenberg har Läget öppet en sista lördag, innan restaurangen ska rivas. Arkivfoto.

Foto: MALÉN ENEBERG

Oxelösund2021-08-28 04:56

– Under lördagen är det sista dansen med gänget. Men någon dans blir det ju inte, det får man inte på grund av restriktionerna. Det blir inget jätteparty med tanke på situationen, säger Charlie Stenberg som driver Läget.

Planen är att restaurangen ska rivas under hösten och att kommunen ska bygga en ny som ska stå klar till nästa sommarsäsong.

– Som det ser ut nu kommer restaurangen att rivas senare under hösten. På söndag börjar vi packa ihop och tömma, sedan ska vi träffa kommunen, fortsätter Charlie Stenberg.

Om han kommer att fortsätta att driva restaurang på platsen är än så länge oklart.

– Vi vet inte än. Vi står först i kön och har option på att driva restaurangen vidare i en ny lokal, men behöver lite mer information om hur det blir. Vi måste bland annat veta vad det kommer att kosta innan vi säger ja, säger Charlie Stenberg.

Det här är en känd restaurang för många oxelösundare. Hur känns det att driva den ända till slutet?

– Det är både skönt och lite tråkigt. Vi har ju haft ett rivningskontrakt och lokalen är väldigt sliten. Det är bra om det byggs något nytt och fräscht här som går att använda året om. Den är för dåligt isolerad för att använda på vintern.

Det är Oxelösunds kommun som äger och hyr ut Läget. Planerna på att bygga en ny restaurang för skattepengar har kritiserats av bland annat oppositionen.

Karta: Läget By Charlie
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!