Ska representera Sverige vid skönhetstävling

I mars nästa år ska Oxelösundsbon Malin Palm representera Sverige i "Miss Planet International", en skönhetstävling med miljötema.

Malin Palm kommer i mars att bege sig till Kambodja för att tävla i Miss planet International, en skönhetstävling för miljön.

Malin Palm kommer i mars att bege sig till Kambodja för att tävla i Miss planet International, en skönhetstävling för miljön.

Foto: Linus Nilsson

Oxelösund2019-10-26 20:10

Innanför dörren i det nyköpta huset i Oxelösund möts man av ett större galler som delar nedervåningen i två. Förklaringen till tudelningen får jag när Malin Palm slagit sig ned i soffan. Avskiljningsgallret finns till för att de två kaninhanarna som huserar på bottenvåningen inte ska ryka ihop. 

– Det är oftast inte det bästa att ha två hanar under samma tak men för Kalle som suttit i bur i tio år kändes det som en förbättring, säger Malin. 

Kalle är en rescurekanin och är en del av det intresset för djur och miljö som funnits med hos Malin tidigt i livet. Hon fortsätter att se sig själv som en "hästtjej" även om hon i dagsläget inte spenderar lika stor tid i stallet som när hon var yngre. 

– Jag läste en lantbruksinriktning med häst under min gymnasietid och där fanns det en pågående diskussion om hållbarhet och djurhållning, säger Malin. 

En annan del som funnits med Malin under uppväxten är att få chansen att bli modell. Med tv-serier som "Top Model" och "Project Runway" väcktes intresset. 

För ett par år sen när Malin var och spelade minigolf så var det en lokal fotograf från Nyköping som ställde frågan om ett fotouppdrag och på den vägen är det. 

– När jag var yngre hade jag ett dåligt självförtroende och spenderade mesta delen av min tid i stallet och tänkte att jag aldrig att skulle våga, säger hon.

Men modellkarriären har inte varit spikrak och det var egentligen på den vägen som skönhetstävlingarna kom in i bilden för Oxelösundsbon. 

– För ett år sedan hade jag svårt att landa modelluppdrag och fick en förfrågan om att delta i en skönhetstävling vilket jag till slut bestämde mig för att göra. Skönhetstävlingarna kan räknas på en hand i Sverige, säger Malin. 

Men deltagandet i skönhetstävlingen har generat i ett jobb som mannekäng vid Fasion Week i New York och nu en resa till Kambodja för att delta i "Miss Planet International", en skönhetstävling med miljötema. 

Som en del av bedömningen kommer det arbete som vi utfört fram till när tävlingen går av stapeln i mars att vara en del av den tävlingen och Malin har börjat förbereda sig.

– Nu blir det hård träning även om jag skadat mitt knä. Tanken är att hinna med att ta en eller ett par lektioner i att gå på catwalk och hitta ett projekt där jag kan göra volontärarbete. Sedan söker jag efter någon som har en nationaldräkt, då det är ett delmomentet i tävlingen, säger Malin Palm.

Fotot är från ett fotojobb i New York under Fashion Week.
Fotot är från ett fotojobb i New York under Fashion Week.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!