Skadeståndskrav på 40 000 kronor

En nybliven mamma fick under tio månader även ta hand om sin sambos barn, som nekades plats på fritidshem. Det beslutet var felaktigt och nu kräver mamman ett skadestånd på 40 000 kronor av kommunen.

OXELÖSUND2015-10-30 11:57

När den nyblivna mamman skulle vara föräldraledig jämställde kommunen sambo med vårdnadshavare och nekade hennes sambos barn, som bodde hos dem varannan vecka, plats på fritidshem i Oxelösund. Kommunens nekande beslut överklagades till förvaltningsrätten i Linköping, som slog fast att kommunen gjort en felaktig tolkning av skollagen och upphävde beslutet.

För mammans räkning kräver nu en advokatfirma Oxelösunds kommun på 40 000 kronor i skadestånd för att mamman under tio månader av sin föräldraledighet också fick ansvara för ytterligare ett barn. Något som, enligt skadeståndskravet, medförde en mycket negativ påverkan på föräldraledigheten.

Skadeståndskravet är baserat hälften av mammans föräldrapenning under den aktuella perioden, då sambons barn bodde hos dem varannan vecka.

– Vi har ännu inte kommit fram till hur vi ska hantera skadeståndskravet, säger Peter Rasmussen, utbildningschef i Oxelösunds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om