Skärgårdsvåfflan i planeringsläge: "Kör på som vanligt"

Varje år vallfärdar människor till Skärgårdsvåfflan, i år lär det inte vara något undantag. Deborah Williams, ägare, är mitt i planeringen när vi ringer för en intervju.

Deborah Williams ser fram emot ännu en säsong med Skärgårdsvåfflan.

Deborah Williams ser fram emot ännu en säsong med Skärgårdsvåfflan.

Foto: Amanda Ekblad

Oxelösund2021-05-25 12:48

– Det är full fart med planering just nu, vår förra sommar var den bästa någonsin. Vi har fyra dagar på oss innan öppningen att få ordning på allt. Innan dess har vi inte tillträde, säger Deborah Williams, ägare. 

Restriktionerna har, som bekant, ändrats till det hårdare sedan förra sommaren. Deborah hoppas på förändring innan verksamheten sätter igång. Det är däremot inte något hon räknar med och har därför säkrat upp inför en sommar med strängare restriktioner.

– Det är lite lustigt, vi hoppas att de släpper på att max fyra får sitta vid ett bord till sommaren. I alla fall för uteserveringarna. Om man inte får sitta fler än fyra personer per bord kommer familjer behöva dela på sig, som ändå rest dit tillsammans, säger Williams.

Något maxantal på besökare kommer inte att finnas. Den stora ytan räcker gott och väl till för att besökare ska kunna sprida ut sig. Williams har även nu bunkrat upp mer fler bord än vanligt, för att alla ska få plats.

– Vi har köpt in fler bord för att vi ska kunna hålla restriktionerna om de ligger kvar. Vi är inte oroliga, vi har gott om plats här ute, säger Williams.

Kaféet serverade första våfflan 2014 och har sedan blivit ett vattenhål för turister samt lokalbefolkning. Nischen är belgiska mat- och dessertvåfflor. Traditionsenligt öppnar Skärgårdsvåfflan på midsommardagen, något Deborah Williams ser fram emot.

– Det ska bli jättekul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!