Solcellsdriven laddstation invigd

Kommunala bolaget Oxelö Energi satsar på miljövänlig energi för den egna bilparken och invigde i torsdags en solcellsdriven laddstation för eldrivna fordon. I nuläget har Oxelö Energi två elbilar och de ska bli fler, säger Per Alm, vd för bolaget.

OXELÖSUND2015-08-29 09:29

– Vi har haft en elbil i ungefär ett år och fick ytterligare för bara någon vecka sedan, och ambitionen är att vi ska fylla på vagnparken med fler elbilar med tiden, säger Per Alm i samband med torsdagens premiär för den solscellsdrivna laddstationen, som är placerad vid Oxelö Energis lokaler vid Sjögatan i Oxelösund.

Per Alm förklarar att Oxelö Energi vill vara en god förebild när det gäller förnybar energi och han hoppas att exempelvis fler företag i Oxelösund ska följa efter och skaffa egna solcellsdrivna laddstationer för elbilar.

För egen del planerar Oxelö Energi att sätta upp fler solceller för elproduktion, berättar Per Alm. Dels tänker man sig att montera solceller på återvinningscentralens skärmtak, dels på centralförrådets tak.

De två elbilar som Oxelö Energi nu har i vagnparken klarar en körsträcka på cirka tio mil på en laddning, vilket är perfekt för behoven i Oxelösund, säger Per Alm.

Bilarna tar åtta – nio timmar att ladda, vilket då sker nattetid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om