Tredjeklassare lär sig om gamla tiders skärgårdsliv

Det har gått åt mycket såpa denna veckan under årets så kallade bykdagar vid Skärgårdsmuseet i Gamla Oxelösund. Cirka 120 tredjeklassare har fått prova att tvätta för hand och lärt sig mycket om livet förr i tiden

Foto:

OXELÖSUND2014-09-04 15:02

– Bykdagarna har vi i Föreningen Skärgårdsmuseet genomfört i 15 år nu, berättar May Lindqvist, föreningens ansvariga för det veckolånga arrangemanget som riktar sig till kommunens alla tredjeklassare.

May Lindqvist berättar att bykdagarna först bara handlade om att tvätta på gammalt sätt, men har sedan byggts ut stegvis för att ge eleverna en bredare bild av hur livet i skärgården var förr i tiden.. Nu ingår även kulturstigen i Gamla Oxelösund, en visning av Skärgårdsmuseet och ett guidat besök i sjöbodarna nere vid hamnen i Gamla Oxelösund. Vid sjöbodarna finns även en fiskebåt som eleverna får gå ombord på och sumpar med levande fisk att studera.

– Så det har blivit en hel friluftsdag som eleverna tillbringar här i Gamla Oxelösund, säger May Lindqvist när hon precis avslutat en visning av Skärgårdsmuseet för de intresserade eleverna i klass 3C från Ramdalsskolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om