Turistanläggningen vid Vivesta såld

Vivestabadet såldes i våras. Nu säljer Göran Haglund resten av marken, stugorna och cafét till ett företag som vill utveckla området.

Göran Haglund säljer sin mark, samt cafét och ett par stugor, intill Vivesta havsbad.

Göran Haglund säljer sin mark, samt cafét och ett par stugor, intill Vivesta havsbad.

Foto: Arkivfoto/Maja Edsö

Oxelösund2019-10-30 09:29

Nyköpingsbon Göran Haglund har ägt Vivesta badplats och den närliggande anläggningen i 21 år - men den 1 november är det slut med det. Själva badplatsen såldes redan i våras till kommunen som därmed fick en till badplats i sin ägo.

– Vivesta är ett populärt utflyktsmål och ett viktigt landmärke i vår kommun, motiverade kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) köpet då.

Den första november säljer Göran Haglund även resten av marken intill badplatsen, två uthyrningsstugor samt café- och festlokalen.

Varför säljer du?

– Jag har haft det i 21 år och det känns som att det räcker nu. Andra får ta över och utveckla det här området nu. Det blir officiellt den första november, säger Hagberg.

Vivesta är en betydelsefull plats för många oxelösundare och Nyköpingsbor. Vad minns du själv bäst från alla år?

– När det är fint väder har det varit fantastiskt. Då kommer det massor av folk och är jättetrevligt.

Det blir företaget Vivesta udde AB som kommer att ta över fastigheten Vivesta 1:15 den 1 november. Karin Lindstén är en av totalt fem parter i företaget. Några av dem är från östra Sörmland, andra utifrån.

– Vi har inte kommit så långt än. Vi tar över 1 november och därefter får vi se. Men vi vill exploatera och förädla området på något sätt. Det är väldigt dött där i dag och det vill vi inte att det ska vara, säger hon.

 Fastigheten består både av mark och vatten och är på totalt 21 000 kvadratmeter.

– Vi kommer tillsammans med kommunen att titta på hur vi kan bygga bostäder här. Vi har kontakt med dem och de är positiva, men det är för tidigt att säga något än, säger Karin Lindstén.

– Sedan vill vi gärna bidra till att göra området mer levande. En sak vi har pratat om är att ordna en brygga som turbåtar skulle kunna angöra vid. Det skulle kunna bli hur bra som helst om en turbåt mellan Nyköping och Oxelösund skulle stanna till här.

Kommer era planer på något sätt göra området mindre publikt jämfört med i dag?

– Jag kan inte se det. Havsbadet är ju publikt och kommunen har ju redan köpt det.

Hon är positivt inställd till att kommunen har planer för att utveckla Vivestaområdet. Bland annat invigdes nyligen en väg mellan Sundsör och Vivestavägen.

– Det är superkul att de är positiva. Det är toppen med den nya vägen dit och att det dras vatten och fiber längs med den.

Själva badplatsen har redan sålts av Göran Haglund. Den övergick i Oxelösunds kommuns ägo i våras.
Själva badplatsen har redan sålts av Göran Haglund. Den övergick i Oxelösunds kommuns ägo i våras.
Karta: Vivesta Havsbad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!