Bland de aktörer som fanns på plats vid biblioteket märktes Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen, Migrationsverket, polisen, politiker och representanter för HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.
Under det 1,5 timme långa mötet fick allmänheten framföra synpunkter och ställa frågor kring sådant man funderar på beträffande flyktingar och integrationen. Närpolisen Carina Torstensson fick svara på de flesta av frågorna varav många handlade om tryggheten i centrala Oxelösund kvällstid, i synnerhet kring Järntorget.
– Järntorget har alltid varit en plats där oxelösundare känt sig otrygga. Men vi har aktivt jobbat mot just Järntorget under ett år nu med hög polisiär närvaro. Vad gäller invandrarkillarna som kan synas i gäng kan jag säga att de inte har hoppat på någon oprovocerat eller så. När de varit inblandat i något som hänt har det varit något dem sinsemellan, säger Carina Torstensson som då fick frågan om polisen även kliver ur sin polisbil.
– Vi går alltid ut och pratar med folk, vi har ett medborgarlöfte.
Polisen fick även kritik för att det svårt att komma fram till dem via växeln, något Carina Torstensson höll med om.
Flera privatpersoner fanns på plats. Läraren Maria Pihl ville ta reda på hur arbetet med flyktingfamiljer går till.
– Jag tycker jag fick en lite bättre bild av hela processen och hur man jobbar på Migrationsverket. Vad gäller otryggheten är det inget jag själv märkt av i Oxelösund.
Tommy Källberg var en annan åhörare. Han var på förhand intresserad av vilka resurser som finns för att ta hand om flyktingungdomar.
– Svaren jag fick var väl att man gör så gott man kan utifrån de resurser man har.