Villabackens nya detaljplan står fast

Kommunfullmäktigebeslutet från april i år om en ny detaljplan som möjliggör byggandet av två höghus på Villabacken i Oxelösund står fast. Den Oxelösundsbo som överklagat detaljplanebeslutet har inte fått prövningstillstånd i Mark- och miljööverdomstolen.

OXELÖSUND2015-08-05 06:28

Oxelösundsbon överklagade i en första vända kommunfullmäktiges beslut om den nya detaljplanen för Villabackenområdet till länsstyrelsen. Överklagandet motiverades bland annat med att kommunen inte utfört detaljplanearbetet på ett korrekt sätt. Länsstyrelsen avvisade överklagandet och konstaterade då att Oxelösundsbon inte var berättigad att överklaga detaljplanen enbart för att han är kommuninvånare. Inte heller är Oxelösundsbon bosatt så nära Villabacken att han därför skulle ha rätt att överklaga, enligt länsstyrelsen.

Det negativa beslutet från länsstyrelsen överklagade Oxelösundsbon till mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt. Mark- och miljödomstolen gjorde dock samma bedömning av ärendet som länsstyrelsen i Sörmland kommit fram till och avslog överklagandet från Oxelösundsbon.

Oxelösundsbon gav inte upp, utan överklagade till Mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt i Stockholm. Mark- och miljööverdomstolen beviljade dock inte Oxelösundsbon prövningstillstånd för sin överklagan och därmed är frågan avgjord. Ett beslut av Mark- och miljööverdomstolen får inte överklagas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om