Vivestatvisten sätter husvagnsförening i kläm

Det finns fortfarande ingen lösning mellan Oxelösunds kommun och Göran Haglund om vem som ska stå för Vivesta badplats. Mittemellan står Vivesta husvagnsförening som sköter stranden och håller den badbar.

OXELÖSUND2016-07-28 07:32

Husvagnsföreningen har sin camping i anslutning till badplatsen och håller den ren och tycker att kommunen borde agera nu.

– Det finns ett arrendeavtal mellan oss och Göran Haglund om att vi tar soporna, klipper gräset och sköter stranden. Kommunen lovade att vi skulle få en bajamaja till stranden, men de sa nyligen ifrån, säger Micke Åberg, vice ordförande.

Det finns ingen annan toalett för allmänheten på badplatsen och det är nästan det största problemet enligt husvagnsföreningen. På den närliggande campingen finns toalett och dusch så om ett litet barn behöver kissa säger de inte nej, men de säger också att det inte får bli någon överbelastning.

– Vivesta är ju den bästa stranden som finns för småttingar, därför blir det också ett högtryck på sommaren och det gör att soptunnorna fylls, säger Micke Åberg.

Husvagnsföreningen känner att de hamnat mittemellan tvisten mellan kommunen och Göran Haglund. Enligt detaljplanen står inte Göran Haglund som huvudman för badet och därför har han tidigare försökt få betalt av kommunen för skötseln utan resultat. Nu har husvagnsföreningen skickat in en liknande önskan om ett ekonomiskt bidrag från kommunen med hänsyn till den tid som de lägger ner på all skötsel.

– Det känns inte så bra att vi inte fått något besked från kommunen än, det är det som är det värsta för oss. Det tar på krafterna, säger Johan Hagström, kassör.

SN frågade några av badgästerna vad de tycker om badplatsen.

– Gissa? Jag och min man är här för första gången på två år. Det är synd att det inte finns någon toalett eller kiosk, säger Susanne Karlsson.

– Jag tycker den har blivit bättre. Något år tidigare var det katastrof med mycket högt gräs, men det är mycket mer uppskattat nu, säger Petter Engström.

– Det är den bästa stranden i Oxelösund och ett stort plus är att det finns staket så att barnen inte springer ut i vattnet direkt. Det är ett ställe som är väldigt bra för barnen, säger Örjan Levin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om