Elevassistenten Adam, 26, är tyngst i Biggest loser

Adam Aronsson är en av dem som är med i programmet Biggest loser som började sändas på TV förra veckan.

17 april 2019 14:08

– Jag är den tyngsta deltagaren i år och vägdes in på 195,4 pannor, säger oxelösundaren Adam Aronsson.

De första avsnitten av den nionde säsongen av Biggest loser har börjat rulla på tv. I det populära tv-programmet tävlar deltagarna mot varandra för att få vara kvar i programmet – men framförallt utmanas de att ta tag i sin övervikt och ibland även sviktande hälsa. Och Adam Aronsson intygar att det långt ifrån har varit någon semester.

– Det var oerhört tufft. Efter andra vägningen när det hade gått en vecka hade jag gått ner drygt tolv kilo. Vi gick ner till en kalorimängd på 1 300 om dagen vilket är långt under det normala. Samtidigt tränade vi fem, sex timmar om dagen, fortsätter han.

De flesta som skulle äta så lite och träna så mycket skulle bli ganska trötta och yra i huvudet. Hur klarade du det här?

– Jag var väldigt otränad innan programmet och det plus att slänga om kosten är tufft, men man gör det. När man fått chansen vill man göra det bästa av det. Det är svårt att förklara hur det var, men vissa dagar var jag väldigt trött, lite yr och kände mig ganska loj, säger Aronsson.

Till vardags arbetar 26-årige Adam som elevassistent på D-skolan i Oxelösund. Han spelar även i coverbandet Bloody Ramona – och det var de andra bandmedlemmarna som anmälde honom till programmet.

– De gjorde det bakom min rygg och först så ville jag inte vara med. Men när jag lugnat ner mig tänkte jag på att de har anmält mig för att de bryr sig. De har sett hur mycket jag gått upp under alla år. Jocke, som är trummis i bandet, och jag diskuterade om alla fördelar som finns, med personlig tränare och hjälp att lägga upp sin kost. Jag insåg att jag behövde en spark i arslet, säger Aronsson.

Adam Aronsson får inte berätta speciellt mycket om vad som hände i somras. Programmet spelades in i augusti 2018, men det är förstås hemligt hur det har gått. Han får inte ens berätta hur mycket han väger i dag. En sak är dock säker. Medverkan i Biggest loser har förändrat hans livsstil.

– Det här har påverkat mig enormt. Jag äter betydligt bättre i dag. Det händer att jag äter godis, men inte alls lika mycket som förut. Nu har jag även mer disciplin när jag tränar. Förut har jag slutat efter ett par dagar, nu är det mer långsiktigt. Jag spelar tennis, går mycket promenader och simmar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis