Kommunen letar efter tillfälligt särskilt boende

Kommunen letar lösningar i väntan på att nytt boende för äldre ska bli klart.

3 april 2019 12:53

Det är kö till de särskilda boendeplatser som finns i Oxelösund.

– Det är ett ganska tufft läge, men vi har inte något beslut som vi inte har kunnat verkställa inom tre månader, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel (S), som dock tillägger att de ibland fått använda korttidsboendeplatser för att lösa det.

– Nya särskilt boendeplatser ska byggas vid Björntorp och planeras att stå klara under 2020. Men nu letar man efter platser som kan vara tillgängliga innan dess.

– Vi har tittat på andra lokallösningar, men det är inte färdigt än. Vi behöver det i väntan på att de nya platserna är klara. Vi har lite lösningar på gång, men jag kan inte säga mer just nu, säger Fogel.

Det var förra sommaren som en enig kommunstyrelse fattade beslut om att äldreboendet Björntorp ska utökas med 22 nya platser. Det till en kostnad av 42 miljoner kronor. Egentligen var bygget planerat längre fram i tiden, men behovet har uppstått tidigare än vad kommunen först trodde.

– Vi kan helt enkelt inte vänta utan måste sätta i gång nu, sa kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa