Oklart vad som händer med Netto i Oxelösund

Coop har köpt alla Nettobutiker i Sverige. Kan arbetarstaden Oxelösund återigen få sin egen Konsumbutik? Det är än så länge skrivet i stjärnorna.

15 maj 2019 08:49

Nyligen blev det klart att Coop tänker köpa Nettos alla matvarubutiker i Sverige. En av dem finns i centrala Oxelösund.

Kommer ni att driva butiken vidare?

– Jag kan inte svara för några enskilda butiker, men det här är en offensiv affär som vi har gjort för att expandera på platser där vi i dag har en lägre marknadsandel. De flesta affärerna kommer att finnas kvar, säger Tobias Rydergren som är presschef på Coop.

Oxelösund har haft flera kooperativa mataffärer genom åren, bland annat vid Järntorget och vid Mastvägen. Kooperationens mataffärer har dock lyst med sin frånvaro de senaste åren.

– Först och främst måste affären godkännas av Konkurrensverket. Det gör den tidigast runt midsommar. Sedan kommer vi titta på det rent kommersiellt för varje butik. Vad det finns för möjligheter på de olika orterna, säger Rydergren.

– Jag kan inte säga något specifikt, men att vi på det här sättet kommer åt platser där vi inte finns i dag, det är positivt, fortsätter han.

Hur kommer butikerna förändras jämfört med hur det ser ut i dag?

– Det vi tänker är att försöka kombinera det bästa från två butikskoncept. Nettos attraktiva priser med vårt breda sortiment. Att man ska kunna handla prisvärt, men mer komplett.

Totalt handlar affären om 163 butiker som byter ägare, varav sex av dem ligger i Sörmland. De flesta av dem har den danska livsmedelskedjan startat i södra delarna av Sverige och det är också där som Coop vill öka sin andel butiker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis