Spred sexbilder och hotade offret

17-åringen spred sexuellt kränkande bilder på Snapchat – när målsägaren polisanmälde svarade han med att hota henne. Nu åtalas Oxelösundsbon för flera brott.

19 maj 2019 12:48

Det var vid två tillfällen i fjol som 17-åringen spred bilder i en Snapchat-grupp som föreställde målsägaren ”i en sexuell situation”, beskrivs det i stämningsansökan som lämnats in till Nyköpings tingsrätt.

Under samma tidsperiod ska 17-åringen även ha skickat ett hotfullt meddelande till samma målsägare, i meddelandet syns han samtidigt hålla i en kniv.

Enligt åklagaren har Oxelösundsbon begått fler brott relaterade till sociala medier. En annan kvinna har fått en bild på ett överkört djur skickat till sin facebooksida.

Det var efter att händelserna polisanmäldes som båda kvinnorna fick meddelanden av 17-åringen där han hotade att skada dem.

Han åtalas nu för olaga hot, två fall av förtal, övergrepp i rättssak samt ofredande. Bland bevisningen finns såväl skärmdumpar från sociala medier samt lagrade meddelanden i målsägarnas telefoner.

17-åringen erkänner delar av de brott han åtalas för.

I slutet av oktober förra året ska han enligt åklagaren även ha stulit varor och kontanter till ett värde av drygt 5 000 kronor från en butik i centrala Oxelösund, tillsammans med en 16-åring. Båda ungdomarna erkänner brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson