Stopp för kontanter i badhuset

Medley som driver Ramdalens sportcenter har beslutat att sluta ta emot kontanter. Något som fått reaktioner – bland annat från politiskt håll.

24 januari 2019 20:00

Bada, fika eller köra ett träningspass? Allt kostar pengar och nu gör de som tänker sig att göra ovanstående på Ramdalens sportcenter bäst i att lämna sedlar och mynt hemma. Från och med den första februari går det bara att betala med kort, Swish eller presentkort.

De flesta av de anläggningar som Medley driver i Sverige har infört kontantfritt och motiverar det med att det ökar säkerheten för både besökare och personal.

Alla är dock inte lika övertygade. I en insändare till SN skriver Centerpartiet i Oxelösund att de motsätter sig beslutet – bland annat med tanke på de barn och äldre som inte använder betalkort eller Swish.

”Betänk också de risker det medför med att kunderna bär med sig betalkort inne i anläggningen. Med några knapptryck kan tillgångar beslagtas, ja hela förmögenheter raderas ut. Rånrisken övervältras på kunderna. Dessutom är de digitala systemen sårbara. Internet fungerar inte alltid”, skriver de.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa