Stor glädje över de nygamla klassrummen

För några veckor sedan fick lärare och elever äntligen flytta tillbaka till de renoverade klassrummen på Ramdalsskolan.

Lärare och elever på Ramdalsskolan är nöjda med de nya klassrummen. Från vänster: Camilla Svärd, Maria Lundqvist (verksamhetsansvarig för fritids), Victor Nilsson Ahlqvist, Malin Ström, Tuva Johansson.

Lärare och elever på Ramdalsskolan är nöjda med de nya klassrummen. Från vänster: Camilla Svärd, Maria Lundqvist (verksamhetsansvarig för fritids), Victor Nilsson Ahlqvist, Malin Ström, Tuva Johansson.

Foto: Anton Comstedt

Oxelösunds kommun2019-12-02 21:34

I samband med en renovering 2017 upptäcktes mögel på Ramdalsskolan i Oxelösund. 2018 inleddes en sanering och lektioner har delvis hållits i paviljonger ute på skolgården.

– Allt skadat material är i sin helhet utbytt och arbetet har skett etappvis helt avstängt från verksamheten, som har huserat i tillfälliga lokaler under tiden renovering har skett, sa Sarah Heltborg Ronélius, fastighetsekonom vid Oxelösunds kommun till tidningen i november. 

 Nu är grundskoleeleverna Tuva Johansson och Victor Nilsson Ahlqvist tillbaka i de vanliga klassrummen igen, som har fått sig ett rejält lyft. 

– Jag är nöjd med de nya klassrummen. De är mycket fräschare än de andra vi har haft tidigare, säger Tuva Johansson som går i årskurs sex.  

De nya klassrummen har blivit renoverade från topp till tå och har bland annat fått nya golv och nymålade väggar. 

– Vi har även fått nya lysrör och det är mycket bättre belysning nu än tidigare. Och så finns det diskbänkar i alla klassrum vilket är bra, berättar Camilla Svärd, lärare på skolan. 

När Ramdalsskolan hade lektioner i paviljongerna upplevde Victor och Tuva att det var trångt och stökigt. 

– Det var bra, men det var lite trångt. Man fick göra sitt bästa för att få plats där nere, säger Victor Nilsson Ahlqvist som går i fyran. 

Även lärarna på Ramdalsskolan tyckte att det var små arbetsytor att jobba med i barackerna. 

– Jag har ju jobbat i baracker tidigare i andra skolor. Och det fungerar ju mest för att det helt enkelt måste fungera. Det är väldigt lyhört, trångt och lite rörigt. Man tillhör ju inte riktigt skolan när man är där utan blir mer en enhet för sig, säger läraren Malin Ström. 

Lärarna på Ramdalsskolan i Oxelösund tycker att det har blivit en förbättring i de nya lokalerna jämfört med tidigare.

– Vi har ont om ytor för att dela upp eleverna i mindre grupper eller för att hjälpa elever som behöver det lilla extra. Det finns inte mycket platser där man kan göra de sakerna på, berättar läraren Malin Ström.

Alla kan även hålla med om att det är skönt att inte längre behöva flytta fram och tillbaka mellan skolan och paviljongerna. Nu när skolbarnen och lärarna har kommit till rätta med sina nya klassrum kommer förskolan att saneras, vilket beräknas ta drygt elva månader. Efter det ska även Ramdalsskolans matsal och aula rustas upp. 

Under tiden som Ramdalsskolan har sanerats har Victor och Tuva haft lektioner i baracker.
Under tiden som Ramdalsskolan har sanerats har Victor och Tuva haft lektioner i baracker.
Karta: Ramdalsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!