Växande snövallar ett gissel för resenärer – får kämpa för att nå fram till bussen

Snön faller och snövallarna blir högre i takt med flingorna. På några busshållplatser i Oxelösund har de blivit ett hinder som måste forceras för den som vill åka med in till Nyköping.

7 februari 2019 08:24

Stefan Eberhoff brukar ta buss 715 från sin bostad vid Mastvägsområdet i Oxelösund in till Nyköping. Nu när det fallit mycket snö på kort tid berömmer han först snöröjningen som han tycker fungerar förvånansvärt bra.

– Men det finns några svarta fläckar, märkligt nog där jag bor. Där finns det busshållplatser som verkar vara helt övergivna. De senaste 6–7 dagarna har det varit en snövall på den vid Mastvägen smala trottoaren på ena sidan av vägen. Den är igenplogad. Det finns små luckor i snövallarna både här och på Femörevägen, men det blir svårt för någon med exempelvis barnvagn eller rullator att ta sig på och av bussen, säger Eberhoff och vittnar även om att hållplatsen vid Järntorget, bakom hotellet, var igenplogad under onsdagen.

Det är Kustbostäder som har i uppdrag av kommunen att sköta snöplogningen av de kommunala vägarna i Oxelösund. Bolagets vd Per Koman Alm berättar att det är väldigt svårt att hålla efter all snö just nu, men att han inte fått någon indikation på att det skulle vara problem vid Mastvägen.

– För det mesta så får vi beröm för snöröjningen, men det här är något jag får uppmärksamma min personal på, säger han.

Och snöröjningen får ofta både ris och ros. På SN:s insändarsida i onsdagstidningen berömmer signaturen Rolf Franzén de som sköter snöröjningen i Oxelösund och i Frösäng i synnerhet.

”De gör ett mycket bra och proffsigt jobb med sina stora MF-traktorer” skriver han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa