Fler laddstolpar i centrala Oxelösund

Nu har det blivit lättare att ladda sin elbil i Oxelösund.

Två nya laddstolpar har satts upp vid kommunhuset i Oxelösund.

Två nya laddstolpar har satts upp vid kommunhuset i Oxelösund.

Foto: Anders Wiklund/TT

Oxelösunds kommun2019-10-23 21:14

För drygt tre veckor sedan anordnades en ny laddstation vid kommunhuset. Kommunen har sedan tidigare fyra laddplatser vid Prisman och fyra vid parkeringen vid centralförrådet. Den nya laddplatsen vid kommunhuset har två laddstolpar, och står inte och samlar damm. 

– De har använts, jag tittar ut genom fönstret just nu och det står två bilar där, säger Johan Rubin, gatuchef vid Oxelösunds kommun. 

Så efterfrågan för fler laddstolpar har varit stor?

– Det finns en efterfrågan, absolut. Sedan är det inte så att någon står där och laddar sin bil under alla dygnets timmar, men de används. 

Precis som med laddstolparna vid Prisman och centralförrådet så är det gratis att ladda sin elbil vid kommunhuset, och man kan göra det 24 timmar om dygnet.

– Vi har mer information på vår hemsida. Där har vi även angivit att man får ladda sin bil i max två timmar, så att så många som möjligt ska ha tid att ladda.

Beslutet om att montera två nya laddstolpar vid kommunhuset togs i början av året. Rubin säger att det i dagsläget inte finns några nya planer på att sätta upp fler stolpar. 

– Men vi ser att behovet av laddplatser kommer att öka i framtiden, så det är någonting vi får titta på framöver. 

Under året ska intresset för elbilar ökat markant i Sverige. Branschorganisationen Bil Sweden presenterade i somras statistik på antalet nyregistrerade bilar under juni i år, jämfört med samma månad 2018. Antalet nyregistrerade bilar sjönk med 52 procent, men för enbart elbilar och laddhybrider blev det en ökning med 60 procent. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!