Berusad man rammade skyddsvagn

En bilförare i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri, alternativt eftersupning eller drograttfylleri efter krock i Oxelösund.

En man i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri, alternativt drograttfylleri efter att ha kört in i en skyddsvagn på Vallsundsvägen.

En man i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri, alternativt drograttfylleri efter att ha kört in i en skyddsvagn på Vallsundsvägen.

Foto: Magnus Grimstedt

Oxelösunds kommun2019-10-30 20:06

Det var strax efter klockan 14 på onsdagseftermiddagen som polisen fick samtal från en person som sett en bilist backa in i en lyktstolpe och en skyddsvagn vid ett vägarbete på Vallsundsvägen.

– Den misstänkte bilföraren ska därefter ha avvikit från platsen. Polispatrullen, som anlände strax därpå, påträffade dock mannen en kortare bit från olycksplatsen, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, togs med för provtagning och misstänks för rattfylleri (eftersupning) samt drograttfylleri.

–Han är i vårt förvar och det kommer att upprättas en anmälan, om vad är ännu inte klart.  Mannen har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. 

–Förhör ska hållas när mannen har nyktrat till, säger Monica Bergström.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med den misstänkte 40-åringens bilfärd.

Karta: Oxelösund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!