De ska bygga det nya bostadsområdet

Runt Ramdalshamnen ska ett helt nytt bostadsområde växa fram. Nu är det klart vilka som ska bygga vid Stenvikshöjden.

Pierre Adolfsson, Jonas Bergström, Sagvan Abdulsatar och Per Morelius kommer att arbeta med bostadsbyggandet vid Stenvikshöjden.

Pierre Adolfsson, Jonas Bergström, Sagvan Abdulsatar och Per Morelius kommer att arbeta med bostadsbyggandet vid Stenvikshöjden.

Foto: Peter Alexis

Oxelösunds kommun2019-09-27 19:44

Runt 18 radhus, 35 bostadsrättslägenheter och 62 hyresrättslägenheter. Så ser planerna ut när kommunen nu valt ut de exploatörer som ska bygga ett helt nytt bostadsområde i Oxelösund.

Det handlar om bostadskooperationen HSB som med NCC som byggentreprenör kommer att bygga lägenheter, samt Anebyhusgruppen som ska bygga radhus. Hyresrätter blir det i tre punkthus på höjden upp mot Örnvägen och Björntorpsvägen. 

– Det blir tre till fem våningar i suterrängplan. I drömmarnas värld kommer vi igång efter nästa sommar och har sedan en byggtid på 1,5 år. Vi köpte ett litet hyresbestånd på 132 lägenheter i Oxelösund förra året. Det här blir en förlängning av det. Vi tror på Oxelösund som bostadsort, säger Per Morelius som är fastighetsutvecklingschef på HSB.

Hyresrätterna kommer att förmedlas via HSB:s bostadskö. Bostadsrättslägenheterna byggs av HSB och NCC, men kommer sedan att omvandlas till en bostadsrättsförening. De byggs i två hus på tre till fyra våningar, där det i dag finns parkering och båtuppläggningsplats.

Uppe på den andra höjden, där det en gång låg tennisbanor, ska det bli fyra huskroppar med radhus, med fyra till fem bostäder i varje.

– Det blir 120 kvadratmeter äganderätt. Priset ska bli under fyra miljoner kronor. Jag tror att det här kan tilltala en köpstark målgrupp. I den bästa av världar kan det bli första inflytt under första kvartalet 2021, säger Pierre Adolfsson som är affärsutvecklingschef vid Anebyhusgruppen.

Det var 15 exploatörer som visade intresse för att bygga på det sjönära området.

– Vi är jättenöjda, det här ska bli spännande att följa. Det finns ett uppdämt behov av nya bostäder, säger kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S).

Tidningen har tidigare skrivit om Stenvikshöjden. Detaljplanen är redan klar. Nu återstår bland annat att få bygglov beviljat.

De senaste åren har långt gångna bostadsbyggarplaner i Oxelösund runnit ut i sanden - eller försenats kraftigt. Hur stor är chansen att det här verkligen blir av?

– Vi hade inte gått in i det här om vi inte trott stenhårt på det. Samtidigt måste man ha respekt för att det är någon som måste köpa bostäderna, säger Per Morelius.

– Två av de bedömningskriterier vi haft när vi valde ut exploatörerna är genomförandekraft och pris till konsument. Hela upplägget är att nu kör vi igång, säger Kjell Andersson som är mark- och exploateringsstrateg vid Oxelösunds kommun.

Såhär är det tänkt att de tre punkthusen med 62 hyresrätter ska se ut.
Såhär är det tänkt att de tre punkthusen med 62 hyresrätter ska se ut.
Karta: Ramdalshamnen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!