Flera planer på gång för Ramdalen

Belysning och skyddsräcken planeras vid idrottsplatsen.

Med belysning på Ramdalens IP skulle kommunen kunna erbjuda fler träningstider.

Med belysning på Ramdalens IP skulle kommunen kunna erbjuda fler träningstider.

Foto: Jens Alvin

Oxelösunds kommun2019-10-03 05:32

Efter bygget av ett lägerboende förra året ser det nu ut att bli fler satsningar på Ramdalens IP. För tillfället fattas belysning runt löparbanan och den stora gräsplanen. Men det är en av sakerna som Anders Magnusson, förvaltningschef för kultur och fritidsverksamheten vid Oxelösund kommun vill ändra på. 

– Vi har skattemedel för att ordna belysning vid löparbanan. Det är inte färdigt att det ska bli det än, men förvaltningen har äskat om det, säger han. 

Hur stort är behovet av belysning över löparbanan?

– Det är inte så stort, men kommunen växer och man måste rusta upp för framtiden. Får man upp en belysning kan man skapa ett större behov av idrottsplatsen, för då kan man ha träningar senare och längre in på hösten, svarar Magnusson.

Magnusson hoppas även att de kommer kunna lägga asfalt runt löparbanan. Just nu är det grus runt friidrottsstadion, vilket gör att småsten åker upp på den röda banan vid exempelvis blåst.

–  Förhoppningsvis kommer vi även kunna sätta upp ett skyddsräcke runt löparbanan så att inga mopeder eller liknande kan åka in där, berättar han.

Nu i dagarna ska även Ramdalens mindre fotbollsplaner rustas upp.

– Vi kommer att göra i ordning femmannaplanerna för barnen så de får en jämn och fin yta att spela på. Det kommer vi att dra igång med vilken dag som helst, säger Magnusson. 

Vad kommer dessa investeringar att kosta? 

– Med själva asfalteringen är det ju mycket kostnader runt om, så pratar vi om ungefär 1 miljon. Belysningen kostar runt 400 000 kronor, så runt 1,4 miljoner är äskat, svara Magnusson.

Karta: Ramdalens IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!