Hon fick pris för sitt engagemang i Oxelösund

Susann Borg fick ta emot priset som årets Företagsam Nora efter sitt hårda jobb vid Jogersö camping.

Från vänster: Susann Borg, Christine Edenborg.

Från vänster: Susann Borg, Christine Edenborg.

Foto: Madeleine Svanström

Oxelösunds kommun2019-10-21 10:47

Den ideella föreningen Företagsamnora är till för företagande kvinnor i Nyköping och Oxelösund. Under torsdagen delade föreningen ut priset årets Företagsam Nora. Det var det 19:e och 20:e priset som delades ut under Företagsamnoras 19-års jubileum. 

Årets vinnare blev Susann Borg och Christine Edenborg. Susann är ägare av Jogersö camping. I motiveringen till varför Susann fick priset nämns det att hon är ett ansikte utåt för Oxelösund och att kommunen behöver en människa som brinner och engagerar sig för sin omgivning. Det nämns också i motiveringen att Susann har skapat en plats där människor kan landa för att njuta, samt att hon har lyckats utöka antalet gästnätter från 19 000 till 50 000 sedan hon tog över campingen. 

Utöver Susann fick även Christine Edenborg ta emot priset som årets Företagsam Nora. Christine skapade och var projektledare för Företagsamnoras projekt Våga välja tillväxt under 2014. Hon är verksam inom konsultbranschen och belönades för sitt entreprenörskap i projektet Våga välja tillväxt, men även för att hon varit en mentor och coach för andra egenföretagare, som fått både glädje och kunskap av hennes tips. I motiveringen till varför Christine fick priset nämn det även att hon har lyft många företag i regionen under åren, varar många av dem varit verksamma i Oxelösunds kommun.

Som belöning för sitt arbete fick Susann och Christine varsitt diplom och varsin blombukett. 

Karta: Jogersö Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!