Hovrätten släpper våldtäktsdömd 25-åring

En man som dömts för att ha våldtagit en kvinna på en restaurang i Oxelösund har släppts fri av Svea Hovrätt.

Polisen spärrade av restaurangen och grep den misstänkte. Nu är han släppt.

Polisen spärrade av restaurangen och grep den misstänkte. Nu är han släppt.

Foto: Montage/Läsarbild

Oxelösunds kommun2019-10-01 15:15

Mannen anhölls efter att en kvinna anmält att han våldtagit henne inne på restaurangen i Oxelösund på kvällen den 10 juni i år. 

Kvinnan berättade för polisen att hon gått till restaurangen för att hämta den mat hon beställt. Den nu frisläppta mannen jobbade på restaurangen och var ensam kvar i lokalen. När kvinnan kom till restaurangen knuffade den 25-årige mannen ner henne på golvet, höll fast henne och våldtog henne, berättade kvinnan under domstolsförhandlingarna i Nyköpings tingsrätt.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna. Enligt honom hade han och kvinnan frivilligt sex. Men tingsrätten trodde på kvinnan och dömde mannen till tre års fängelse och utvisning. Han dömdes också att betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Domen överklagades. Och  Svea hovrätt tycks göra en annan bedömning än tingsrätten. Efter en och en halv dags förhandling släpptes mannen fri då huvudförhandlingen avslutades på måndagen.

– Vi har gjort bedömningen att det inte längre finns skäl för häktning, säger tf hovrättsassessor Ann Medioni. 

Enligt henne var bevisningen samma som i tingsrätten. Åklagaren yrkade att mannen skulle vara fortsatt häktad.

Domen meddelas först den 14 oktober men allt tyder i nuläget på att mannen kommer att frias. 

Händelsen fick mycket uppmärksamhet i Oxelösund. Efter domen gjorde restaurangens ägare ett inlägg på restaurangens facebooksida och tog avstånd från "all kriminalitet och alla typer av våld" och meddelade att den dömde 25-åringen inte längre var anställd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!