Ingen utredning efter hot mot kommunen

Oxelösunds kommun blev utsatta för hot – men utredningen har lagts ner. "Inget blev förstört och ingen kom till skada", säger ärendets förundersökningsledare.

Utredningen efter hotet mot Oxelösunds kommun har lagts ner. Arkivbild.

Utredningen efter hotet mot Oxelösunds kommun har lagts ner. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Oxelösunds kommun2019-11-29 19:45

Sent under måndagskvällen 25 november larmades polis och räddningstjänst till kommunhuset i Oxelösund. De hade fått ett tips om att en person ska ha betett sig suspekt på platsen och vid kommunhusets entré hittades någon form av brandfarlig vätska. 

– Vi har gjort en anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse då vi har hittat någon form av brandfarlig vätska på platsen, men som inte har tänts på, sa Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen till tidningen tisdagen 26 november. 

Utredningen som startades i samband med fyndet utanför kommunhuset har nu lagts ner. Rahima Ortac som var förundersökningsledare i ärendet säger att utredningen lades ner en dag efter händelsen. 

– Utifrån det material jag har haft tillgång till når inte detta fall upp till försökspunkten för olaga hot,  säger Ortac.

Enligt Ortac når händelserna vid kommunhuset även ej upp till försökspunkten för mordbrand. Personen som inringaren ska ha sett vid kommunhuset ska inte ha försökt att tända på byggnaden, trots att brandfarlig vätska hittades på platsen. 

– Det var ingen skadegörelse då inget blev förstört och ingen kom till skada. Det fanns även ingen risk för att en brand skulle uppstå, berättar hon. 

Oxelösunds kommun ska även ha blivit informerade om att ärendet har lagts ner. 

– Jag har varit i kontakt med kommunen och de är införstådda med att utredningen lades ner, säger Ortac. 

Karta: Oxelösunds kommunhus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!