Lägerboendet fungerar som musiksal

Fler och fler börjar hitta till lägerboendet - men en stor del av tiden används lokalen som musiksal.

Lägerboendet blev klart för ett drygt år sedan. Sedan dess har det bland annat används som undervisningssal.

Lägerboendet blev klart för ett drygt år sedan. Sedan dess har det bland annat används som undervisningssal.

Foto: Magnus Grimstedt

Oxelösunds kommun2019-10-02 10:17

För ett knappt år sedan stod lägerboendet på Ramdalens IP klart. När ettårsdagen närmar sig visar det sig dock att de som hyrt in sig mest är Musikskolan i Oxelösund. I tider då Oxelösunds skollokaler är mycket trångbodda, bland annat på grund av att den närliggande Ramdalsskolan saneras efter gamla fuktskador, har det blivit mer av musikelever än cupdeltagare.

– Under våren hade vi ett tiotal bokningar från idrottare som använt det som ett sportboende. Det tar ett tag att jobba upp en sådan här verksamhet, men Musikskolan har hyrt in sig dagtid, säger Anders Magnusson som är chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Oxelösunds kommun.

Han pekar på att det börjat ta fart mer under hösten, bland annat på grund av att Ramdalens sporthall fått ett nytt golv.

– Nu har vi 10-15 bokningar inför hösten och det är egentligen våren som är högsäsongen. Det som verkligen gjorde skillnad var bytet av sporthallens golv. Nu har vi samma som de har i Rosvalla i Nyköping och har fått höra att det är väldigt bra att spela innebandy på, fortsätter Magnusson.

Det är just innebandyklubben Onyx som arbetar med att hyra ut lägerboendet, eller sportboendet som Magnusson hellre vill kalla det, till idrottare som exempelvis deltar i cuper eller väljer att förlägga träningsläger här.

– Jag tror definitivt att det här kommer att växa. Den respons vi fått från de föreningar som bott här är att de gillar att få bo avskiljt. De får vara lite för sig själva här på idrottsplatsen.

Karta: Lägerboendet, Ramdalens IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!