Nu stänger de butiken – efter 19 år

Göran och Marie Sörner har hjälpt oxelösundare med att hitta rätt glasögon och kontaktlinser i 19 år. Nu säljer de sin optikerbutik.

Sedan 2001 har Göran Sörner, tillsammans med sin hustru Marie drivit en optikerbutik i Oxelösund.

Sedan 2001 har Göran Sörner, tillsammans med sin hustru Marie drivit en optikerbutik i Oxelösund.

Foto: Anton Comstedt

Oxelösunds kommun2019-11-27 21:05

I januari 2001 öppnade Göran och Marie Sörners optik. I lokalen på Järntorget har optikerverksamhet bedrivits i snart 50 år. Det som lockade Göran och hans hustru till att starta en egen verksamhet efter Theselius optik var flexibiliteten med att vara sina egna chefer. 

– Vi sneglade på friheten att vara egenföretagare givetvis. Att få driva en optisk verksamhet utifrån sitt eget perspektiv var lockande, säger Göran. 

Nu är det klart att paret säljer sin butik till Glasögonmagasinet, som i dagsläget även har en butik i centrala Nyköping. De tar över verksamheten på söndag. 

– Vi blir snart pensionärer och vi vet av kollegor ute i landet att det är färre idag som vill bli egenföretagare inom optikerbranschen. Därför är vi glada att vi har lyckats få till en exit nu, berättar Göran och fortsätter: 

– Alternativet hade varit att jobba kvar tills pensionsåldern och kanske slå igen företaget helt och hållet. Det hade inte varit roligt för varken oss eller för kommunens invånare. 

Göran är glad att just Glasögonmagasinet har valt att ta över lokalen efter han och Marie, så att Oxelösund inte blir utan en optiker i framtiden. Göran ska även själv arbeta vidare i butiken ett tag. 

– Jag och min kollega Ingela Persson kommer att jobba kvar här. Jag kommer att vara kvar till minst 31 maj nästa år, så till en början blir det inte helt nya ansikten här.

Vad händer efter 31 maj?

– Det vet jag inte just nu. Det kan hända att jag blir kvar här ett tag till, men vi får se helt enkelt, svarar Göran. 

Känns det inte lite vemodigt att sälja butiken efter så många år?

– Ja det är det så klart. Att driva en egen verksamhet är ju lite som att ha ett barn, och nu flyttar det barnet ut, svarar Göran och skrattar. 

Göran tycker att det har varit roligt att driva butiken i alla dessa år och ser tillbaka på en bra tid som egenföretagare. 

– Optikbranschen är ju mycket en förtroendebransch. Det har varit helt fantastiska år och ingen kund är den andra lik när det gäller att hitta den bästa lösningen, så det här är ett väldigt inspirerande och roligt jobb.

Nu när Sörners optik ser sina sista dagar tänker Göran mest tillbaka på alla människor han och hans hustru har träffat sedan starten 2001. 

– Jag vill passa på att tacka alla trogna kunder som vi har haft genom åren. Det har varit några fantastiska år helt enkelt. 

Göran kommer att jobbare vidare i butiken i framtiden när Glasögonmagasinet tar över vreksamheten.
Göran kommer att jobbare vidare i butiken i framtiden när Glasögonmagasinet tar över vreksamheten.
Karta: Sörners Optik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!