Genomgången är på engelska. Det är nämligen fullt med folk från olika delar av världen inne i Havsörnshallen på SSAB, när Jacob Sandberg har sin genomgång om SSAB Oxelösunds omställningsarbete. Tills alldeles nyligen var han platschef här - nu är han i stället teknisk chef för Special steel, där anläggningen i Oxelösund ingår.
Genomgången handlar om ljusbågsugnen - men när frågor får ställas är Hybrit mer intressant.
"Ska ni dela den här tekniken med världen?" undrar en av kunderna.
– Om det är vi som lyckas och folk är intresserade kommer vi att sälja det - vi kommer inte att ge bort det, säger Sandberg.
Men för SSAB i Oxelösund är det andra saker som är mer akuta. Innan 2025 är slut är tanken att masugn och koksverk ska vara utfasade och ersatta med ljusbågsugn. När media får tid med Sandberg och Johnnys Sjöström, som är divisionschef för Special steel, berättar Sjöström om när han arbetade i Kina och hur snabbt det kan gå där.
– Man ser hur Asien springer ifrån oss. Behövs det ett elnät så bestäms det bara. Sedan: bam, bam, bam - så är det uppe. Tillstånd drar inte ut på tiden i Kina, det bara händer, säger han.
Frågan om en ny elledning är minst sagt aktuell. Under torsdagen presenteras Vattenfalls samrådsredogörelse för två nya 130 kV-ledningar från Hedenlunda i Flens kommun till SSAB i Oxelösund. Något som krävs för att ljusbågsugnen ska bli verklighet.
– Jag berättar bara om skillnaderna och att de är väldigt snabba. Det finns en oro för att svensk byråkrati kan vara seg ibland. Det här är en möjlighet som vi inte får slarva bort och att vi har ett gemensamt ansvar för det, säger Sjöström.
Jacob Sandberg poängterar att det finns både ett stort intresse och engagemang hos myndigheterna.
– Men det finns, en kanske befogad, oro för att det ska ta lång tid. Men jag betonar hur viktigt det här projektet är för SSAB:s och Oxelösunds framtid. Det är sällan man ser så här stora investeringar i Sverige, säger han.
Sari Heikkinen är kommunikationsansvarig på SSAB Oxelösund.
– Vi har så många tillståndsprövningar på gång och blir någon försenad kan hela projektet bli försenat. Det handlar bland annat om elledningen, nytt verksamhetstillstånd här inne på SSAB och nytt verksamhetstillstånd för Oxelösunds hamn när det ska bli en LNG-terminal där, säger hon.
– Vi räknar med att det kommer att lösa sig. Det är bara en fråga om vilka krav som kommer att ställas, säger Sandberg.