Odlingslådorna på Frösängs gärde var klara inför våren, men när hösten nu är här finns inte mycket att skörda. Kommunen har odlat lite, men stadsodlingen har skapats med tanke på kommuninvånare som inte har någon egen trädgård - och sådana odlare lyser med sin frånvaro.
– Vi är inte riktigt i mål. Det har inte varit något jättestort intresse för att odla. Sedan finns det ett gammalt miljöärende för platsen som inte var helt avslutat. De jordmassorna är bortgrävda sedan länge, men det krävs ändå nya tillstånd för att få använda marken till trädgård i stället för gräsyta, säger Johan Rubin vid Oxelösunds kommuns gata park.
Nu siktar man på att det ska ta fart i odlingslådorna till våren.
– Det blir svårt att få igång det här efter sommaren, när växtsäsongen börjar ta slut. Det här blir tidigast till våren. Vi behöver nog marknadsföra det här bättre och har tagit kontakt med Campus Oxelösund, säger Rubin.
Förutom odlingslådor finns det en liten fruktträdgård och bänkar på platsen. Projektet har drivits med pengar från Boverket som gick att söka för att förbättra utemiljön i utsatta områden - något som Frösäng kategoriserades som enligt Boverket. Oxelösunds kommun fick 300 000 kronor för att skapa stadsodlingen.
– Det är inte tänkt att kommunen ska vara ansvarig för det här och hyra ut odlingslotter, utan hoppas få in folk i projektet som är intresserade av att sköta det. De som är intresserade får gärna höra av sig till oss, sa Moa Öhman som var delprojektledare för stadsodlingen i en intervju i januari 2018.