Stall och idrottsplats i fokus på nämndmötet

Kultur- och fritidsnämndens i Oxelösunds kommun gör inga ändringar i driftbidragen för verksamheterna vid Stjärnholm.

Ridhuset som Stjärnholms ryttarförening får driftbidrag för.

Ridhuset som Stjärnholms ryttarförening får driftbidrag för.

Foto: Sandra Nordin/Arkivbild

Oxelösunds kommun2019-11-22 13:54

Vid nämndens sammanträde i veckan presenterades förslag på driftbidrag för Stjärnholms ryttarförening. Kommunen bistår 2019 med 380 000 kronor till föreningen för underhåll av ridhuset, och 312 000 kronor för underhåll av det kommunägda stallet. Kultur- och fritidsnämnden föreslår nu att bibehålla samma summor för bidragen år 2020. Utöver driftbidrag får ridklubben även föreningsstöd nästa år. 

– Vi ska skriva på avtalen, det har vi inte gjort än. Vi kommer att ta det i början av nästa vecka, säger Patrik Renfors (V), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

Vid sammanträdet handlade även mycket om Ramdalens IP. Nämnden ser ut att landa på en årsprognos på 71 000 kronor plus, trots en stor vattenläcka vid idrottsplatsen i somras. 

– Läckan är inte riktigt fullt utredd, men den är betald. Vi håller vår budget trots att den var på drygt 300 000 kronor.

Under nästa år kommer Ramdalen att få sig ett rejält lyft och flertalet investeringar är planerade. 

– Det kommer att hända mycket där nästa år, vi kommer strax att sätta upp stängsel runt löparbanan så att inga mopeder eller liknande kan åka in där. Sedan kommer vi att asfaltera för att göra området mer lättillgängligt.

En investering som har gjorts tidigare är sportboendet vid idrottsplatsen. 

– Det ser väldigt bra ut. Det har varit 25 bokningar där i år och musikskolan har varit där tre gånger i veckan. Med hjälp av boendet kan vi få in mer aktiviteter vid idrottsplatsen. 

Karta: Stjärnholms Ryttarförening
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!