Statsministern besöker Drivhuset och Campus

Campus Oxelösund och Drivhuset har väckt regeringens intresse. Under onsdagen inspekteras verksamheten av ministrarna Stefan Löfven och Eva Nordmark.

Morgan Andersson som är rektor för Campus Oxelösund får visa upp svetsutbildningen för den gamle svetsaren Stefan Löfven (S).

Morgan Andersson som är rektor för Campus Oxelösund får visa upp svetsutbildningen för den gamle svetsaren Stefan Löfven (S).

Foto: Peter Alexis

Oxelösunds kommun2019-11-05 20:02

Campus Oxelösund och Drivhuset - som huserar i Campus lokaler – kommer att få besök av statsminister Stefan Löfven (S) och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Stefan Löfven, som tidigare arbetat som svetsare, kommer bland annat att få se svetsutbildningen på Campus Oxelösund.

– Det känns jätteroligt att få visa upp verksamheten. Det är inte så ofta statsministern kommer till Oxelösund, säger Morgan Andersson som är rektor för Campus Oxelösund.

Drivhuset, som är en verksamhet för att samordna insatser för långtidsarbetslösa oxelösundare, ska också inspekteras.

– Statministern och arbetsmarknadsministern är intresserade av att besöka Drivhuset för att se hur vi arbetar med att få ut personer i egenförsörjning. De har frågat olika kommuner om hur de jobbar på ett klokt sätt med välfärden och vi är en av dem som svarat, säger Katarina Haddon som är chef för social- och omsorgsförvaltningen.

Hur unikt är Drivhuset?

– Vi har samlat arbetsförmedlingen och utbildnings- och socialförvaltningen under samma tak så att individen inte ska behöva flytta på sig. Samtidigt bjuds andra aktörer, som psykiatri och försäkringskassan in ibland, säger Katarina Haddon.

– Det som skiljer mest från andra kommuner är att vi inte har någon egen sysselsättning utan jobbar med att få ut folk på praktikplatser på företag eller i kommunens andra verksamheter. Det är viktigt för utrikesfödda personer att komma ut och lära sig språket på arbetsplatser där det talas svenska.

Karta: Campus Oxelösund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!