Tjuvar slog till mot båtar i Oxelösund

En småbåtshamn i Oxelösund har blivit utsatt för stölder av båtmotorer.

Flera båtar har blivit utsatta för motorstölder vid Sjöängens småbåthamn. Bilden har inget med artikeln att göra.

Flera båtar har blivit utsatta för motorstölder vid Sjöängens småbåthamn. Bilden har inget med artikeln att göra.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Oxelösunds kommun2019-10-14 15:49

Under måndagsförmiddagen har polisen fått in flera anmälningar om att båtmotorer ska ha blivit stulna vid småbåtshamnen Sjöängen. 

– Vi har haft samtal om stulna motorer där i natt (natten till måndag). Vi uppmanar nu båtägarna att göra egna anmälningar, säger Erik Terneborn, presstalesperson på Polisregion öst.

Hur många båtar har blivit utsatta för motorstöld?

– Det verkar som att det är två eller tre båtar där motorer stulits, svarar Terneborn. 

Polisen har inte hunnit undersöka platsen än. I en lokal Facebookgrupp har en person lagt upp bilder på platsen där det tydligt framgår att två båtar haft besök av gärningsmännen. Det är i dagsläget oklart om fler båtar har drabbats av skadegörelse än de tre som fått sina motorer stulna. Terneborn säger att dessa typer av brott inte är ovanliga under hösten. 

– Det är tyvärr ganska vanligt med motorstölder så här års då man ska ta upp båten, säger han och tillägger: 

– Det pågår ju hela båtsäsongen egentligen, men sen brukar det vara vanligast när folk ska lägga i och ta upp sina båtar. 

Under sommaren och hösten har det skett motorstölder på flera håll i Sörmland. Tidningen har tidigare rapporterat om att stulna motorer varit ett stort problem för båtägare i Trosa kommun. Polisen har inte hunnit kolla om det finns ett samband med den senaste motorstölden i Oxelösund och tidigare brott. 

– Men det brukar ju vara väldigt planerade stölder där gärningsmännen slår till mot hamnar som kanske inte har så bra bevakning, berättar Terneborn. 

Karta: Sjöängens småbåtshamn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!