Vattenläcka drabbade Oxelösundsbor

På söndagseftermiddagen uppstod en akut vattenläcka på Nyponvägen i Oxelösund. Boende i området blev utan kranvatten fram till midnatt.

Vattentankar ska placeras ut efter den omfattande läckan på Nyponvägen.

Vattentankar ska placeras ut efter den omfattande läckan på Nyponvägen.

Foto: Sandra Nordin

Oxelösunds kommun2019-11-03 18:01

Läckan uppstod vid 16-tiden i söndags och samtliga fastigheter (närmare 150 stycken) på Nyponvägen blev drabbade, enligt Jonny Jakobsson, VA-chef på Oxelö energi.

– Problemet är att det är en enda ledning som går upp till området och den ledningen har troligtvis gått av. Att vi måste stänga så pass akut beror på att vi inte vill tappa nivån i vattentornet alltför mycket, sa han till tidningen i söndags.

Vattenläckan var åtgärdad runt klockan tolv, natten till måndag.

– Allting gick bra. Vi kommer att börja med återställningsarbete idag, men annars ska allt vara tillbaka till det normala. 

Vad var orsaken till vattenläckan?

– Det vet vi inte, men vi får ett par sådana läckor per år och vi hittade platsen ganska fort. Naturligtvis tittar vi alltid på hur ledningen ser ut efteråt. Sedan gör vi en bedömningen om vi ska titta vidare på den sträckningen och om vi ska byta ut den i framtiden. 

Många ska ha hört av sig till Oxelö energi när de blev utan vatten. Under söndagen placerades fem vattentankar ut vid garagelängorna vid Nyponvägen 84. Två representanter från Oxelö energi svarade även på frågor från de berörda.

Är det någonting som de boende bör tänka på nu när vattnet är tillbaka?

– Nej, det är väl bara att man ska undvika tvätta då det kan ge missfärgningar på kläder. Men det är bara att spola i sina kranar tills klart vatten kommer.

Karta: Nyponvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!