SN är tredje bäst i världen – prisades i London

Södermanlands Nyheters hemsida är tredje bäst i världen. Det står klart efter INMA Global Media Awards som ägde rum i London förra veckan.

Bild från när NTM kammade hem tredjeplatsen i London. Från vänster: Camilla Hillerö, analyschef, Lina Hedenström, vd för NTM, Jens Pettersson, redaktionell utvecklingschef, och Nils Olausson, affärsområdeschef.

Bild från när NTM kammade hem tredjeplatsen i London. Från vänster: Camilla Hillerö, analyschef, Lina Hedenström, vd för NTM, Jens Pettersson, redaktionell utvecklingschef, och Nils Olausson, affärsområdeschef.

Foto: ROBERT DOWNS

Priser & utmärkelser2024-04-29 14:43

Nyheten i korthet

  • Södermanlands Nyheters hemsida har utsetts till den tredje bästa i världen vid INMA Global Media Awards i London.
  • NTM-koncernen, som SN ingår i, nominerades i två kategorier och lyckades säkra en tredjeplats för innehållsutveckling.
  • Priset är ett erkännande av företagets framsteg inom digital journalistik och produktutveckling, enligt Kristina Levin, chefredaktör för Södermanlands Nyheter.

– Det här är oerhört inspirerande och roligt, säger Kristina Levin, chefredaktör för Södermanlands Nyheter. 

I år var NTM-koncernen nominerad i två olika kategorier i den prestigefyllda internationella tävlingen INMA Global Media Awards. Koncernern, där SN ingår, kammade hem tredje plats.

– Att ta hem tredjeplatsen och ett hederspris i den här typen av världsmästerskap i medieutveckling är en stor ära och bevis på att vi är på rätt väg inom NTM. Särskilt glad är jag över vårt brons i produktutveckling. Jobbet som har gjorts med att göra om våra sajter har verkligen präglats av den NTM-anda vi strävar efter. "Ett NTM" fullt ut. Teamwork när det är som bäst. Det gillar jag", säger Lina Hedenström, vd för NTM.

Tävlingen lyfter fram utvecklingsinitiativ och kampanjer inom media som utmärkt sig under året. Över 700 bidrag skickades in från mediebolag i 43 olika länder och inför årets prisutdelning var 193 finalister nominerade.

– Vi jobbar för att utveckla den digitala journalistiken på alla sätt vi kan för att nå våra läsare med den livsviktiga lokala journalistiken. Men för att vi ska lyckas måste vi ha bra plattformar och bra kommunikationsmedel. Det är här vår utveckling av sajten och våra nischade nyhetsbrev kommer in som en otroligt viktig hörnsten. Att då prisas för det arbetet säger en hel del om var vi är på väg. Det är så kul, säger Kristina Levin, chefredaktör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!