Snart öppnar Råbys första matställe

Röj o Motorsågsservice har vuxit på sig rejält och nu utökar Henrik Kindeborg sin verksamhet - med husmanskost och våfflor.

Henrik Kindeborg och Göran Karlsson i full fart med att utöka verksamheten i Råby.

Henrik Kindeborg och Göran Karlsson i full fart med att utöka verksamheten i Råby.

Foto: Tobias Johannesson

Råby2019-09-29 14:00

För 1,5 år sedan startade Henrik Kindeborg företaget i sitt garage, därefter har han hunnit flyttat till nya lokaler i Råby med både butik och verkstad för skogsmaskiner. Nu tar han nästa steg.

– Butiken går bra och måste bli större, vi ska bland annat börja sälja fyrhjulingar. Samtidigt kommer det att bli tomt där butiken finns idag så jag ville göra något av det utrymmet, säger han.

Lösningen blir ett nytt matställe där kunderna inledningsvis kan köpa frysta matlådor, som tillverkas i Linköping, över disk. Husmanskost står på menyn hos Route 53 som öppnar inom 14 dagar.

– Tanken är att börja med lunchlådorna först och därefter fortsätta med café med våfflor. Man ska kunna sitta härinne också, så vi ska göra det fint. Från motorsågsbutik till något lite mysigare, säger Henrik och skrattar.

Vad tror du om kundunderlaget?

–  Det finns pizzerior i Sparreholm och Malmköping men inte så mycket mer längs med 53:an. Råbyborna uppskattar när man gör något härute och jag tror också att folk som pendlar kan uppskatta det här.

Parallellt arbetar man med att iordningställa den nya butiksdelen, där det tidigare varit möbeltapetserare och snickeriverkstad.

– Vi behöver lägga en del krut på lokalen som är ganska stor. Vi går från noll till hundra.

"Vi" innebär Henrik Kindeborg och Göran Karlsson som också jobbar för Sörmlands Röj o Motorsågsservice.

–  Det kan säkert behövas fler. Vi får se hur stort det blir härute och får ta in personal efter behov, säger Henrik Kindeborg.

Karta: Råby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om