De enda fjädrar som syns till vid det överdådigt smyckade påskbordet är enorma och guldfärgade. Men det råder ändå inget tvivel om att det är vårvibbar och påsktema som gäller.
Vid varje kuvert finns ägg både att äta och som dekoration, i form av en liten melerad vas som det sitter skira blommor i.
Årets trender - blått, naturmaterial som läder, trä och juteväv, marmor och glas samsas vänskapligt på det rustika bordet.
– Vi ville få med lite Ernstkänsla, men genom att göra det själva, säger Deborah Rosman och Linn Andersson som skannat av sörmländska affärer för att hitta det bästa till riktigt bra priser.
Exempelvis glasvaserna ser ut att komma från dyra gatan, men är loppisfynd som dekorerats med läderbälten, också de hittade på second hand.
– Vi har klippt till skärpen och sedan fäst dem med hjälp av hålnitar, säger Deborah.
Med hjälp av en hålsåg har Linn på bara några timmar tillverkat de egendesignade träunderläggen.
– De passar ju även till tapas eller hemgjorda hamburgare, konstaterar hon.
Äggen, som färgats blåa med hjälp av nagellack, matchas av pappersservetternas blå djungelväxter, blåmönstrade kaffekoppar och de höga ljusen.
En annan av årets trender, metall, avspeglas i den guldfärgade krukan, ljusstakar och äggkoppar - eller snarare äggställningar, samt de guldfärgade besticken, som var startskottet för inspirationen till påskbordet.
Eftersom båda har ett stort intresse av inredning så är stilradarn alltid på. Deborah Rosman, som i sitt företag bland annat stajlar lägenheter inför försäljning, har under åren byggt upp ett lager av prylar som kan användas och snabbt förändras om det skulle behövas.
– Jag tittar främst efter passande former på saker. Sedan kan man enkelt sprejfärga dem.
De handlar mycket på second hand, och tipsar om att leta upp loppisar som har låga priser och därigenom omsätter mycket saker, för då kommer det ständigt in nytt.
För att få till en festlig dukning rekommenderar de att man bygger både på bredden och höjden. Det känns lyxigt att varje kuvert tillåts ta plats. För att få upp blicken lite placeras ett halvt äggskal på de översta tallrikarna som vas. Med hjälp av några få blommor känner sig varje gäst extra välkomnad.
– Jag tycker inte att man behöver just rött till jul eller fjädrar till påsk, så jag undviker det, säger Deborah Rosman.
Även tillbehören är enkla men effektfulla. I en simpel glasburk ryms banan- och passionjam, som helt enkelt är mosad banan blandad med passionsfrukt. Inte ens socker behöver tillsättas. Idén fick Linn från Thailand, där hon åt en liknande röra och fastnade för den.
Några amerikanska pannkakor dekoreras med stora blåbär och en dust florsocker och en minimuffin ligger frestande bredvid.
Påsk brukar sägas vara den kravfria högtiden, då de flesta har många lediga dagar men inte samma krav på enorma mängder mat.
Då passar det bra att lägga lite extra krut på dukningen. Den hoppingivande vårsolen kommer - i bästa fall - som grädden på moset.